Pispalan kirkko

Ajankohtaista Harjusta

13.9.2017 12.31

Sairaalasielunhoito esittäytyy messuissa ja seminaarissa

Sairaalasielunhoitajat ovat kulkeneet Tampereen seudun potilaiden, omaisten ja henkilökunnan rinnalla jo 70 vuotta.

sairaalapappi2
Sairaalapappi Lastenklinikan teho-osastolla. Kuva: Aarne Ormio
Sairaalasielunhoitajat ovat evankelis-luterilaisen kirkon pappeja, joilla on erikoistumiskoulutus. Työ koostuu henkilökohtaisista keskusteluista, sielunhoidollisista ryhmistä, kirkollisista toimituksista ja hartaushetkistä sairaalassa.

– Työssään sairaalapapit sitoutuvat luottamuksellisuuteen ja jokaisen ihmisen vakaumuksen kunnioittamiseen, kertoo Tampereen seurakuntien sairaalasielunhoidon johtaja Mika Kallunki.

Nykyisin sairaalasielunhoidossa toimii johtajan lisäksi seitsemän sairaalapappia ja kehitysvammaistyön pappi. Sairaalapapit työskentelevät yliopistollisessa keskussairaalassa, Pitkäniemen sairaalassa, Hatanpään sairaalassa ja Rauhaniemen sairaalassa. Kehitysvammaistyön papilla työalueena on Pirkanmaa.

sairaalapappi1
Kuva: Pekko Vasantola

– Sairaalapappiin saa parhaiten yhteyden sairaalan henkilökunnan kautta tai seurakuntien verkkosivuilta. Päivystävä sairaalapappi on tavoitettavissa myös iltaisin ja viikonloppuisin, neuvoo Kallunki.

Juhlavuoden kunniaksi sairaalasielunhoito järjestää Tampereen kirkoissa juhlamessuja sunnuntaina 17. syyskuuta. Messun jälkeen tarjotaan kirkkokahvit ja tilaisuudessa esitellään sairaalasielunhoitoa.

Juhlavuoden seminaari Perimmäisten kysymysten äärellä pidetään tiistaina 14. marraskuuta. Se järjestetään yhteistyössä Pirkanmaan sairaanhoitopiirin hoitoeettisen neuvottelukunnan kanssa.


Juhlamessut sunnuntaina 17. syyskuuta:  

• Aitolahden kirkko klo 10, Pirjo Tuiskunen

• Tesoman kirkko klo 10, Juha Seppälä

• Tuomiokirkko klo 10, Mika Kallunki

• Hervannan kirkko klo 15, (tulkataan viittomakielellä) Taru Varpenius

• Svenska hemmet klo 11, Heimo Suonsivu

           

 • Seminaari Perimmäisten kysymysten äärellä 14.11. klo 12–16, Finn-Medi 5, auditorio

• Sairaalapappien yhteystiedot: tampereenseurakunnat.fi/tukea_ja_apuaPalaa otsikoihin